Millaista on yhteisöllinen permakulttuurisuunnittelu?
Miten voimme luoda suunnitelmia, jotka ottavat huomioon monien erilaisten ihmisten tarpeet, toiveet ja unelmat yhteisten alueiden suunnittelussa? Millä tavalla permakulttuuriset suunnittelutyökalut voivat kannatella yhteisöllistä prosessia ja kuinka pitää huoli siitä, että kaikkien tarpeet tulevat kuulluiksi?
Työpajassa käymme läpi tapoja, joilla voimme tukea yhteisöllistä permakulttuuri-suunnittelua ja sen toteutusta eri tavoin. Työpajan ohjaaja jakaa myös omia kokemuksiaan yhteisöllisestä permakulttuurisuunnittelusta, joita hän on ollut toteuttamassa sekä Kurjen ekokylässä, että Keuruun ekokylässä parhaillaan.
Olen Suvi Tiihonen, 8 vuotta permakulttuurin parissa toiminut Yhteisöpedagogi & Ympäristöneuvoja & Yrttihoitaja. Olen ollut pitkään kiinnostunut yhteisöllisyydestä ja osallistavista menetelmistä sekä erilaisten kestävään elämäntapaan tähtäävien prosessien fasilitoinnista. Minulla on useiden vuosien kokemusta omavaraisuuteen tähtäävästä elämäntavasta, mutta viimeisimmät vuodet olen suunnannut ekokylissä toteutettavaan permakulttuurisuunnitteluun. Asun tällä hetkellä Keuruun ekokylässä, jossa luotsaan permakulttuuri-suunnittelu piiriä ja virittelen kurssitoimintaa toiminnallisista permakulttuuri-kursseista ja yhteisöllisyystaidoista. Tällä hetkellä olen Suomen Kestävän Elämäntavan Yhteisöt ry:n puheenjohtaja ja uskon, monimuotoisuuden olevan avaintekijä sekä kasvi- että ihmisyhteisöjen kehittymisessä kohti kukoistavaa kestävyyttä.